Made in Sweden by Gängteknik

Söker du en pålitlig leverantör som kan rullgängning och kallbearbetning av tråd? Gängteknik är en stolt svensk tillverkare av allt från gängstänger, pinnskruvar och byglar till specialartiklar och prototyper. Kort sagt, vi är experter på tråd, plåt och gängning. Vi hjälper dig att leverera lösningar och produkter för saker som ska monteras.

Gängteknik har sina rötter i Gnosjö, en trakt som domineras av Gnosjöandan men också av sammanhängande skogar och vattendrag. Här lever vi nära naturen och därför är vi naturligt varsamma med den. Vi brukar säga att produkter som lämnar vår fabrik är tillverkade med kärlek från Gnosjö. Vad betyder det för dig som beställare? Det tog vi reda på genom att intervjua Gängtekniks vd, Marie Johnsson.

Gängteknik är en svensk tillverkare i en bransch som är konkurrensutsatt främst via europeiska och asiatiska tillverkare. På vilket sätt är det en fördel för mig som kund att anlita Gängteknik? Lönar det sig verkligen?
Det beror förstås på vad man som kund är ute efter, men i det långa loppet så lönar det sig absolut att anlita oss på Gängteknik. Många kunder har förändrat sitt köpbeteende, det märks inte minst efter pandemin där vi nu ser en stadigt ökande efterfrågan på våra tjänster. Hållbarhetsfrågor blir allt viktigare för våra kunder och jag skulle säga att nio av tio kunder är miljömedvetna och därmed fokuserar på vad vi som leverantör kan erbjuda avseende hållbarhet.

Hur jobbar Gängteknik med miljö- och hållbarhetsfrågor?
Först och främst är vi certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001. Detta bevisar att vi uppfyller de lagstadgade krav som finns och att vi är en pålitlig partner som garanterar både hög kvalitet och hållbarhet.

För att tillverka våra detaljer köper vi råmaterial från leverantörer där råvaran är spårbarMaterialcertifikat följer med varje stålleverans. I certifikatet får vi veta hur materialet är kontrollerat och säkerställt, till exempel enligt EN 10204. Vi får också upplysningar om produkten, hållfasthetsvärden, legering och kemisk sammansättning. Stålet är europeiskt men köps in av oss via svenska leverantörer.

När det handlar om vår egen produktion så samlar vi in spillolja, överblivet material, spån och kasserat material. Detta hämtas enligt avtal med Stena Recycling.

Flera av våra produkter genomgår någon form av ytbehandling och vi har stenkoll på kemikalierna.
Beställer du något från oss på Gängteknik så kan du vara säker på att produkten håller hög kvalitet, att miljön inte utsätts för onödig exponering och att hållbarhetsarbete för oss även innebär arbetsmiljö och människorna som vistas i den. Faktum är att medarbetarna är vår absolut viktigaste resurs. De är fantastiska!

Det låter ju bra! Finns det några andra fördelar med att anlita en svensk tillverkare som Gängteknik?
Ja, du kan sluta beställa 1 års förbrukning av artiklarna. Stora lager betyder att du binder kapital men också att du behöver avsätta lageryta som skulle kunna användas till annat. En annan sak är att du blir mindre flexibel och får svårare att anpassa lagret efter efterfrågan. Allt det slipper du när du har en svensk leverantör. Godset levereras dessutom blixtsnabbt om vi jämför med containerförsändelser från Asien till exempel.

Om man trots allt har valt en asiatisk leverantör, man har väntat länge på produkten och när den sedan äntligen kommer så visar det sig att den har fel? Är det kört då?
Nej, det behöver det inte vara. Vi på Gängteknik kan hjälpa till när sådant inträffar. Det kan ju hända att kunden har beställt tusentals artiklar där alla har samma typ av fel. Beroende på vad det är för fel så kan vi rätta till brister, som till exempel bristfälliga gängor.

Tack Marie för frågestunden!

Vill du veta mer om vad Gängteknik kan erbjuda?
Välkommen att kontakta Marie:

Marie Johnsson, vd och försäljning
0370-980 01 
073-782 81 08
sales@salesggtab-se